Werk zoeken via LinkedIn

Werk zoeken via LinkedIn, eenvoudig of niet? Het draait om een goed profiel en de juiste instellingen voor je zichtbaarheid. De mogelijkheden zijn onder andere: de juiste contactpersonen achterhalen bij het bedrijf waar jij wilt werken, solliciteren en kenbaar maken dat je beschikbaar bent. Dat laatste beschrijf ik in dit artikel. Niets is zo vervelend als telkens weer te worden afgewezen en te horen dat je 1 van de 100 sollicitanten bent. De kans dat er een kandidaat bij zit die niet iets beter past is groot. Wil je een voorsprong pakken en bedrijven die zelf kandidaten zoeken voor jou interesseren? Zet dan je LinkedIn profiel open voor recruiters, dit kunnen bureau’s zijn of HR-medewerkers van bedrijven waar jij wilt werken.

Werk zoeken via LinkedIn

Wil jij werk zoeken via LinkedIn dan wil je waarschijnlijk ook gevonden worden als werkzoekende dan kun je dat specifiek aangeven in je LinkedIn profiel. Zorg dat jouw profiel compleet en helder is ingevuld voor de functie waarnaar je wilt solliciteren. Zorg ook dat de gegevens in je profiel overeenkomen met jouw CV.

Deel je carriere-interesses en laat recruiters weten dat je beschikbaar bent:

 1. Klik bovenaan uw LinkedIn-homepagina op het pictogram  Ik en klik onder uw naam op Profiel weergeven.
  werk zoeken via linkedin
 2. Klik in het gedeelte Uw dashboard op  Carrière-interesses om toegang te krijgen tot de pagina Carrière-interesses.
  werk zoeken via linkedin
 3. Schuif in de sectie Carrière-interesses de knop naar rechts om deze functie in te schakelen.
  werk zoeken via linkedin
 4. U kunt een kleine inleiding over uzelf schrijven en eventuele andere informatie die recruiters zouden kunnen interesseren. U mag maximaal 300 tekens gebruiken.
 5. Beantwoord de vragen die verschijnen om uw carrière-interesses te selecteren.
  • Functietitels die u overweegt
  • Locaties waar u zou willen werken
  • Voor welke soort banen u beschikbaar bent
  • Bedrijfstakken die u overweegt
  • De grootte van het bedrijf waarvoor u wilt werken
 6. Eventuele wijzigingen die u in uw vacaturevoorkeuren maakt, worden automatisch opgeslagen.

De help-functie van LinkedIn biedt veel informatie waaronder de uitleg van deze functie. Kortom, werk zoeken via LinkedIn biedt veel kansen voor je als je de functies kent en investeerd in een goed profiel.

Kom je er niet uit of wil je liever in een 1 op 1 sessie jouw profiel een professionele uitstraling geven?
Boek dan een LinkedIn Profiel Training.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media en help een ander aan een betere kans op een (andere) baan.

Over de auteur van dit bericht:

training content schrijven koos luijkKoos Luijk is sinds 2009 gespecialiseerd in sociale media. Wat begon met een website verkopen via Twitter en een training via LinkedIn leidde als snel tot een breed social media bureau waarbij social sales, online presentatie, reputatie en zichtbaarheid centraal staan. Regelmatig staat Koos voor groepen ondernemers, bestuurders om te spreken over social selling. Het nieuwe verkopen wat gebaseerd is op een persoonlijke relatie. De basis daarvan wordt gelegd in het eerste contact via website of social media. Honderden mensen gingen u voor om een training of coachingtraject te volgen bij Koos. Tientallen bedrijven maken gebruik van de professionele beheersfunctie en het werk als senior-communicatieadviseur op locatie.

NEEM CONTACT OP

 

 

 

Wil je deze informatie delen?