LinkedIn profiel eindelijk up-to-date

Over de LinkedIn profiel training:

Waarom ik een LinkedIn profiel training heb gevolgd? 
Al jaren heb ik een profiel op het zakelijke smoelenboek van LinkedIn. Dat deed je gewoon, als jezelf respecterend persoon die zich beweegt tussen andere ondernemers, klanten, leveranciers en inspirerende mensen. Zeker als je aan een baant geholpen moest worden, de eerst tip die je kreeg: maak een LinkedIn profiel aan. Zo’n digitale CV deed het eigenlijk best goed, ik heb er best plezier van gehad. Nu kijk ik er al een tijd niet meer naar om, dat heb ik toch niet meer nodig. Ik heb een leuke baan, een mooi bedrijf en goed werk.

De tijd heeft niet stilgestaan, LinkedIn heeft hele slimme tools aan het profielnetwerk toegevoegd, nooit geweten!

Inmiddels ben ik na jaren in loondienst ondernemer geworden en mijn profiel eens afgestoft, weer na een tip! Je ziet het, voor sommige dingen heb je gewoon even een zetje van een ander nodig. Deze keer heb ik mijn profiel up-to-date gemaakt, alle nutteloze info verwijdert en alleen de relevante informatie toegevoegd waarmee ik mijn huidige netwerk wil informeren en nieuwe klanten wil bereiken. Ik heb begrepen dat ondernemers vaak even komen kijken op je profiel om te zien “wat voor vlees zij in de kuip hebben”. Ken je die uitdrukking nog? Dat geldt nog steeds hoor, ook al profileren we ons digitaal. Uiteindelijk is het toch de bedoeling dat je elkaar ‘live’ spreekt. Anders worden er geen zaken gedaan. Zo had ik een leuk klantenbestand opgebouwd met mooie opdrachten, toch kon ik wel weer werk gebruiken.

Na het pimpen van mijn profielpagina heb ik het advies opgevolgd om aan mijn 3 beste klanten een aanbeveling te vragen die ik online mag plaatsen. Zover kwam het niet eens, de eerste die ik belde, waardeerde dat met een mooie vervolgopdracht, terwijl ik helemaal niet zo ben van het warm houden van het contact met mijn klanten. Zeker als je genoeg te doen hebt, dan ga je je klanten niet bellen of bezoeken, dat werk blijft het eerst liggen.

Nu begrijp ik beter waarom en hoe ik LinkedIn slimmer kan gebruiken bij het zoeken naar potentiële klanten en het uitbouwen van mijn bedrijf door bijvoorbeeld aanbevelingen

– een tevreden gebruiker –

 

Jouw profiel gepimpt tijdens een persoonlijk coachingstraject

Ik werk in heel Nederland op locatie voor persoonlijke begeleiding van ondernemers, managers, politici, werkzoekenden. Of je nu advocaat bent in Bergen op Zoom, jurist in Utrecht, salesmanager in Amsterdam, ZZP-er in Nijmegen, wethouder in Apeldoorn, transportondernemer in Zwolle of vacatures uitpluist in America: graag help ik je op weg met je LinkedIn profiel, ook als je die nog niet hebt.